CMK III voor culturele ondernemers
CMK Groningen stimuleert de duurzame samenwerking tussen de culturele sector en scholen. Door samen te werken komt het beste van beide werelden samen in goed cultuuronderwijs.
Culturele ondernemers kunnen op vraag van een of meerdere scholen een cultureel product ontwikkelen. CMK Groningen biedt hiervoor een financiële bijdrage. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leskist, een lessenserie, educatief materiaal of een leerlijn. Het is ook mogelijk om bestaande producten verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een bestaand project op maat te maken voor de lokale situatie van de school of om bestaand lesmateriaal uit te bouwen tot een leerlijn.
Productontwikkeling voor een of meer scholen
Maximaal € 5.500,- voor de ontwikkeling van culturele producten op vraag van een school. Update juli 2024 - Productontwikkeling overvraagd De regeling productontwikkeling binnen CMK Groningen is populair. Op dit moment is het budget voor de regeling zelfs overvraagd, waardoor we niet meer financieel kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe projecten. Het goede nieuws is dat je nog wel nieuwe samenwerkingsovereenkomsten productontwikkeling kunt indienen, die we op een wachtlijst plaatsen. In november onderzoeken we of er vanuit andere deelprojecten van CMK Groningen extra financiële ruimte kan worden gecreëerd. Projecten op de wachtlijst komen dan in aanmerking voor financiering. Houd bij het indienen van de overeenkomst rekening met de volgende voorwaarden:
Mocht je project in november niet in aanmerking komen voor financiering, dan vervalt de overeenkomst en de wachtlijst. Projecten kunnen wel in 2025 opnieuw worden ingediend. We informeren je t.z.t. over de nieuwe of bijgestelde voorwaarden. |
Een aantal praktische zaken die je moet weten:
- Voor een financiële bijdrage uit CMK III tekent de culturele instelling of ondernemer een samenwerkingsovereenkomst met K&C.
- Dien je plan uiterlijk 8 weken voor de start van de ontwikkeling in bij CMK Groningen.
- De ontwikkeling mag nog niet gestart zijn, voordat de samenwerkingsovereenkomst K&C getekend is.
- Reactie ontvang je binnen zes weken na het indienen van de samenwerkingsovereenkomst. Rond de zomervakantie kan de reactietijd iets langer zijn.
Een greep uit de voorwaarden CMK III voor culturele ondernemers
- Het gaat om de ontwikkeling van een vernieuwend cultuureducatief product dat ook na afloop van de samenwerking tussen de culturele ondernemer en de school of scholen blijvend kan worden ingezet in het cultuurcurriculum van deze en eventueel ook andere scholen;
- De vraag van de school of scholen staat centraal;
- Het product wordt ontwikkeld door professionals (door diploma en/of door ervaring) met verstand van onderwijs;
- Het product past bij de visie en het cultuurprogramma van de Groningse school;
- Er worden relaties gelegd met een mogelijke doorlopende leerlijn: verbinding met andere vakken (horizontale leerlijn) of activiteiten die voortbouwen op opgedane kennis en ervaring in eerder leerjaren (verticale leerlijn);
- De productontwikkeling vindt plaats binnen één kalenderjaar en moet nog starten;
- Een school mag maximaal twee keer per jaar meewerken aan een productontwikkeling;
- De begroting betreft alleen de ontwikkelingskosten van het product. De uitvoeringskosten op scholen kunnen niet worden opgenomen, tenzij duidelijk kan worden gemaakt dat het om een pilot gaat die onderdeel is van de ontwikkeling van het product.
Downloads en links
Ter voorbereiding op de aanvraag van samenwerking CMK III.
- Voorwaarden voor culturele ondernemers
- Voorbeeld samenwerkingsovereenkomst culturele ondernemer en Format handtekening deelname school
- Evaluatieformat voor culturele ondernemers vul je na afloop van de productontwikkeling in.
- Heb jij volop ideeën, maar nog geen school om mee samen te werken? De KultuurCentrale verbindt makers en mogelijkmakers met elkaar. Maak een profiel aan en wordt gevonden door scholen >
- Ook interessant: K&C biedt culturele ondernemers die werken met het onderwijs biedt diverse workshops en trainingen voor deskundigheidsbevordering. Zie website van K&C.
Vragen?
Advies nodig bij het maken van je plan?
Neem contact op met jouw regio-adviseur. >